Plantjesmarkt 2019

Vrijdag 10 en zaterdag 11 mei houdt PSV de Veldruiters weer haar jaarlijkse plantjes verkoop op het parkeerterrein voor de Albet Hein/Primera in Millingen. Net als voorgaande jaren kunt u de enige ponyvereniging binnen onze gemeente steunen door met de aangeboden planten uw huis en tuin op te vrolijken en zomer klaar te maken. Onze vrijwilligers staan als van ouds weer voor u klaar en de winst zal geheel ten goede komen aan de club. Deze kan de inkomsten goed gebruiken, daar dit jaar het clubgebouw van binnen grondig is aangepakt. Er staat weer een honk om trots op te zijn wat wel een paar centen gekost heeft. Dus koop b.v. die vrijdag een mooie plant voor moederdag of ga voor het aanbod in de tuin. U blij, de club blij, onze ruitertjes blij. En het laatste: daar doe je het voor.

Jaarlijkse Midland Hunt

De Midland Hunt Start vanaf de Veldruiters Molenveld Millingen aan de Rijn.

Maak kennis met de slipjacht: een fascinerende vorm van paardensport

De Midland Hunt is één van de vier bij de hippische sportbond KNHS aangesloten meutejagende verenigingen in Nederland. De vereniging heeft als doel het organiseren van slipjachten en het in ere houden van haar rijke tradities.

Tradities die terugvoeren naar de jacht op de vos met een meute jachthonden gevolgd door ruiters en amazones. Er wordt niet meer op de vos gejaagd: het spoor wordt nagebootst door de sliptrekker. Hierdoor worden ter beschikking gestelde terreinen zo optimaal en zorgvuldig mogelijk gebruikt. Bovendien is de jacht in deze vorm diervriendelijk.

Gedurende het jachtseizoen, dat loopt van oktober tot medio maart, worden er door de Midland Hunt ongeveer 30 slipjachten op verschillende locaties georganiseerd.

PSV de Veldruiters is ook gastheer voor een Midland Hunt.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019 weer plantjes verkoop voor de Primera en Albert Hein

Vrijdag en zaterdag 10 en 11 mei 2019 wordt er weer plantjes verkoop georganiseerd door vrijwilligers van onze vereniging. We mikken net als voorgaande jaren weer een goede aanloop met mooi weer en we hebben dan ook wederom een mooi planten aanbod voor binnen en buiten. Komt voor al diegene die onze vereniging een goed hart toedragen goed uit zo`n mooie dag vlak voor moederdag.

Veel zomerplezier voor allen.

Info over onze club en de open dag zondag 23 juni 2019

De Veldruiters in Millingen aan de Rijn is geen manege maar een vereniging. Naast een clubhuis hebben wij zes stallen waar o.a. drie clubpony`s staan. Tevens hebben wij de beschikking over verschillende weides.

Wij bestaan al meer dan 35 jaar en werken zonder winst oogmerk. Lid van de club zijn is ook eigenlijk mede eigenaar van de club zijn. Uiteraard hebben wij een bestuur die het dagelijks reilen en zeilen in de gaten houdt. Daarnaast werken wij met verschillende vrijwilligers waar we regelmatig op terug kunnen vallen.
Een belangrijk uitgangspunt van de Veldruiters is: kinderen leren omgaan met de dieren. Dat houdt naast het leren berijden ook het leren verzorgen in. Laatste met alles wat daar bij komt te kijken, zoals toiletteren van de dieren, onderhoud stallen en weides.

De Veldruiters bezitten momenteel drie clubpony`s. Beginnende ruiters leren hierop het brede scala van bezit van deze prachtige dieren. Naast rijden bestaat er dus ook de verantwoordelijkheid van verzorgen. De gedachtegang is om na enkele jaren door te kunnen stromen naar een eigen dier.

Naast het stallen van de clubpony`s worden de overige stallen tijdens het winterseizoen verhuurd aan eigenaren van privé paarden of pony`s.
De club is aangesloten bij de KNHS. Er zijn leden die via de KNHS wedstrijden rijden. Verder organiseert de club drie maal per jaar onderlinge clubkampioenschappen. We hebben dan ook jaarlijks vanuit verschillende categorieën een clubkampioen.

Jaarlijks organiseren wij een ponykamp van meerdere dagen. Wij zoeken dan een geschikte locatie ergens in de regio en gaan dan met zeker een 25-tal pony`s zeker vier dagen heel veel plezier maken. Ook deze activiteit wordt volledig door onze vrijwilligers georganiseerd. Je kunt stellen dat dit een echt hoogtepunt is.

Onze lessen worden overwegend gegeven door instructrices komende uit onze eigen kweek. Op één na hebben al onze instructrices leren rijden en nog veel meer vanuit de Veldruiters. De lessen worden door de weeks in de avonduren gegeven. Op zaterdag lessen we in de ochtenduren. Daar waar er geen lessen worden gegeven is de rijbak in principe beschikbaar voor al onze leden. Daarnaast wordt er ook al een drietal jaar Voltige gegeven (acrobatiek op een pony). Ook deze kinderen rijden wedstrijden uitgeschreven door de gehele regio.

Één van onze activiteiten is onze jaarlijkse Open Dag. Op deze dag presenteren wij ons aan belangstellenden. We laten door o.a. met demonstraties zien wat het inhoud om met pony`s en paarden om te gaan. Tevens kan je tijdens deze dag al het overige ervaren wat onze club te bieden heeft.

Wij hopen tijdens de open dag een breed publiek te bereiken en door middel van demonstraties en openstelling van ons terrein de mensen enthousiast te krijgen. Uiteraard kunnen de kinderen proeven door middel van kleine ritjes.

Info over de club is terug te vinden via Face Book en onze website.

De Veldruiters
Molenveld 20, 6566 CK Millingen aan de Rijn

Website: veldruitersmillingen.nl

Email: secr.veldruiters@gmail.com

Face-Book: https://www.facebook.com/search/top/?q=veldruiters%20millingen