Geschiedenis

De Veldruiters zijn opgericht in januari 1981. Mede door het beëindigen van de manegeactiviteiten van ‘De Kleverbergh’ in Erlecom eind jaren ‘70, was er in Millingen behoefte ontstaan aan een rijvereniging. Deze groep mensen hebben in 1981 de vereniging opgericht.

Aanvankelijk vonden de activiteiten plaats op het terrein van de familie Burgers aan de Crumpsestraat, maar in de loop der tijd ontstond een verschil van inzicht en raakten privébelang en clubbelang met elkaar in conflict. Na een korte (nood)huisvesting bij Theo van der Velden in de Crumpsestraat, heeft de vereniging zich sterk gemaakt voor een eigen plek. Een vestiging bij de Steense Gemeente aan de dijk stuitte op te veel weerstand van de buurtbewoners. Zo is de vereniging in 1994, met medewerking van de gemeente, uiteindelijk terecht gekomen op de huidige locatie aan het Molenveld.

Eigenhandig hebben de leden het terrein geschikt gemaakt voor de beoefening van de paarden- en ponysport, een clubhuis en enkele stallen gebouwd.